Lemon Cheese Cake





utk crust:
biskut marie
marjerin
cara - cara:
hancurkan biksut dan gaul dengan marjerin
bila dah betul - betul melekat,press pada loyang
sejukkan dalam epti sejuk selama 10 minit
utk batter:
250gram cream cheese
200ml yogurt
5 sudu gula halus (nak manis boleh lebihkan)
2 biji telur
3 sudu besar tepung gandum
1 sudu teh esen vanila
perahan lemon
cara - caranya:
campurkan semua bahan - bahan and blend or beat sampai creamy
tuang atas base biskut tadi
bakar pada suhu 170 degree celcius selama 40 - 45 minit
setelah masak biarkan sejuk dalam oven dan sejukkan dalam peti sejuk selama 3 jam atau semalaman.
utk buttercream frosting:
250 marjerin/mentega
3 sudu susu segar
150 gram icing sugar
perahan lemon
esen vanila
cara - cara:
cream sume sekali bahan2 until light n fluppy.
setelah kek sejuk bolehlah letak icing pada kek dan hias dengan topping mengikut suka anda.

Ulasan

Catatan Popular