Daging Kijang Masak Kicap Hitam


500 gram daging kijang
2 biji kentang
serbuk kunyit
4 sudu sos tiram
3 sudu besar sos ikan
4 sudu besar kicap manis
4 ulas bawang putih
2 biji bawang besar
3 tangkai cili api
setengah inci halia

1.kentang dipotong ikut suka dan digoreng garing
2.daging dihiris halus,digaul dengan kunyit serta garam.ketepikan
3.Mayang bawang putih,bawang besar,cili dan halia.
4.goreng daging kijang hingga agak2 garing..
5.masukkan bawang putih,bawang besar,halia dan cili.
5.tumis sehingga naik bau.
6.masukkan kicap,sos ikan dan soso tiram...
7 kacau sehingga semua sebati,masukkan kentang dan kacau lagi.
8.reneh dgn api besar selama 3 minit dan angakat serta toskan minyak yang berbaki.
9.siap dihidang.


Ulasan

Catatan Popular