Raspberry Chocolate Cream Cheesecake


Bahan - Bahan (untuk biskut based)
200 gram biskut tiger coklat
4 sudu marjerin planta

Cara - cara:
Biskut diblend dengan marjerin dan dimampatkan pada dasar loyang size 6 inci
Simpan dalam peti sejuk.


Bahan - Bahan (untuk cheese batter)
500 gram creamcheese
1 cawan gula castor
1 cawan gula icing
3 biji telur
1 sudu kecil essen vanilla
1/4 cawan whipped cream
Sedikit raspberry jam filling untuk hiasan
Sedikit cherry untuk hiasan juga.


Cara - cara:
Adun semua bahan dalam food processors sehingga sebati.
Tuang adunan cheese pada loyang size 6 inci tadi yang terdapat biskut based tersebut
Bakar pada suhu 170 degree celcius secara bath maine selama 40 - 45 minit
Sesudah siap dibakar,buka sedikit pintu oven dan biarkan kek sejuk.
Setelah sejuk,simpan di dalam peti sejuk selama 4 jam sebelum ditanggalkan dari loyang tadi.


Bahan - Bahan (untuk choc cream)
100 gram choc chip
4 sudu besar whipped cream
1 sudu besar marjerin planta

Cara - cara:
Cairkan kesemua bahan secara double boil.
siap digunakan





Catatan Popular