Udang Harimau Goreng Kilas Dengan Daun Kari, Herba Campur dan Bawang Karamel
5 - 6 ekor udang harimau1 tangkai daun kari
1 sudu besar mixed herbs (kering)
1 biji bawang besar (dihiris halus)
secubit garam
minyak untuk menumis
Cara - cara:
Udang dibersihkan dan dibelah bahagian belakang, dibuang urat hitam dan, dicuci dan digaul dengan garam
Panaskan sedikit minyak masak
Tumis bawang merah sehingga agak perang
Masukkan daun kari dan herba campur
Tumis sehingga naik bau dan masukkan udang
Goreng kilas Udang sehingga masak atau merah/jingga keperangan
Siap dihidang
Selamat mencuba
Panaskan sedikit minyak masak
Tumis bawang merah sehingga agak perang
Masukkan daun kari dan herba campur
Tumis sehingga naik bau dan masukkan udang
Goreng kilas Udang sehingga masak atau merah/jingga keperangan
Siap dihidang
Selamat mencuba
Mengaum tak udang ni...? :D
BalasPadamala uncle. adeii. gelak sampai kuar air mata ni weih.
Padammasyaa Allah sedapnya udang harimau, tq for sharing boleh lah kak ana try nanti.. salam ukhwah di alam maya
BalasPadammekasih kak. silakan cuba.
BalasPadam