Udang Harimau Goreng Kilas Dengan Daun Kari, Herba Campur dan Bawang Karamel


 5 - 6 ekor udang harimau

1 tangkai daun kari
1 sudu besar mixed herbs (kering)
1 biji bawang besar (dihiris halus)
secubit garam
minyak untuk menumis


Cara - cara:

Udang dibersihkan dan dibelah bahagian belakang, dibuang urat hitam dan, dicuci dan digaul dengan garam
Panaskan sedikit minyak masak
Tumis bawang merah sehingga agak perang
Masukkan daun kari dan herba campur 
Tumis sehingga naik bau dan masukkan udang
Goreng kilas Udang sehingga masak atau merah/jingga keperangan
Siap dihidang
Selamat mencuba

Ulasan

  1. Balasan
    1. ala uncle. adeii. gelak sampai kuar air mata ni weih.

      Padam
  2. masyaa Allah sedapnya udang harimau, tq for sharing boleh lah kak ana try nanti.. salam ukhwah di alam maya

    BalasPadam

Catat Ulasan

Feel free to give your opinions guys!

Catatan Popular